BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 24 December 2011

HEADING TO MELAKA BACK

hello gegurl, haii boboi boi :)
Okayy, pejam jelik pejam celik aku tak perasan dah tiga hari aku stay kat muar. *rumah kakngah ouhh.
seriously tenteram kat sini. HAHA

best sangat lepak kat rumah kakngah. surrounding betul betul macam kat hometown aku. *rriinnduu nenek pulakk :(
hari hari dok melantak ABC sebab mak dea jual abc kann. *sebulan aku duduk sini, abes bankrup bisnes kau jah. HAHA

hah ! lepas tuu, adik kakngah ni a.k.a nazri dok ngajak aku makan MEE SIPUT?? ape jadah tuu. tak penah aku makan lagi. maluu ouhh. hihi. mati mati aku ingat mee goreng kee,mee basah kee. rupenye bende alah tu di goreng jee punn. then makan ngan sambal kicap. huhu. first time makan. ahah. buad lawak jee :D

Suke sangat stay kat KAMPUNG PARIT SAWAH ni. malam malam sejuk tao. tayah pasang kipas pun tape. huhu. Parent kakngah tersangat lah sporting. sayang mak ayah. meh sayang sikit. *muah muah !

Satg na siap siap dah. balik melaka. alah bosannn ==''
Ape ape pun thanks to kakngah's family sebab da jage saya selama 3 hari. bagi makan minum. TERIMA KASIH. hihi :)

btw, SAYANG KORANG KORANG <3


dear melaka,
im going back ==''


Thursday, 22 December 2011

I WISH YOU WERE HERE

ehem ehem. saya datang lagi :D
hah. kat entri ni aku na cite sikit. nape aku tuka lagu lainn. macam kat title atas tuh.
sebab. . . 
lagu ni mengingatkan aku kat 2 orang penting. *jeng jeng~
first kat sayang aku laaa kannnn. and the others kat kakngah sayang ! sayang sikit. *muah muahcxs!

kalau aku tengah down, aku mesti bukak lagu ni kat phone. nanti lam 15 minit aku okayy laaa. 

kakngah selalu balik kampung dea kannn. so kalau aku rinduu kat dea pun aku akan bukak lagu nih. pas uh dok senyum sorang sorang. *sewel da tuh :D

itu jelah saya nak bagitahu. tade ape pun. HAHA
perut saya sakit sekarang. so, paham paham laa kannn :D

SAYANG AHMAD QAYYUM. . SAYANG SUZILIYANA SULAIMAN. 
thanks for being my soul :)

19 DISEMBER 2011

haihh. sodih nak cerita tapi takpelahh. sebab dah lame tak update kann, so aku nak cite jugak. hukhuk.
okayy, malam tuh same macam malam malam yang lainn. aku dok melepak ngan akak ankat a.k.a kaksu kat eye on. melaka. seronok dok gelak bagai. sembang sembang. borak ngan abang. dok makan rojak. same macam orang lainn lepakk jugakk.

then malam tu berlalu cepat sangat. aku follow akak balik merlimau kat umah dea. and kitorang keluar balik. tapi tulah, orang cakap malang tak berbau. time tu aku tgh dok texting ngan membe. pandang akak. gelak gelak. then bile pandang depan sedau sedau kereta da senget. nak ngelakkan masuk longkang langsung rempuh tiang. 

POOMM ! berdentum kejap. ingatkan aku tak sedau dah. bukak bukak mate tgk kete dah teruk. akak pengsan kat stereng kete. *sumpah sedih tengok akak time tuh. dalam menggigil tu aku kuatkan kan jugakk diri ni. kejut akak sampai bangunn. takot sangat tengok akak. pintu belah dea dah jem. so na tanak akak kene bangun sendiri g tempat aku. dengan jalan yang tersangat sangat lengang, menunggu la kitorang nii. dalam sakit. haishh. contact membe tapi dea sampai lambat. takpelahh. 

then ade laa abang abang moto sampai, call ambulans. naik laaa ambulans. *nino nino nino.
dah sampai kat hospital tuh, nurse tu pon dressing kann kitorang. doc bawak g xray. alhamdulillah aku tade pape. tapu tulang tengkuk akak beralih. dea kene operate lutut. *seriauu dengar. nasib badann kann :(
yang best nye dapat mc. so dok tido jee kat rumah. HAHA. buad sementare ni aku dah jadi macam OKU dahh. haihhh. *takpe yuyu, dugaan tuh :)
soo, setakat ni jelah cerita aku sebab kaki aku pun dah rase sakit. kbai :)

SEBENARNYA MOTIF AKU KELUAR MALAM TUH SEBAB MERAJUK JE PUNN ==''

p/s : kepada anda anda, kalau merajuk lepas ni jangan la gatal gatal na mayap. nampak? dah kene sebijik. sob sob. kalau aku stay umah malam tuh mesti ta kene malapetaka ni :(

Thursday, 1 December 2011

KEPELIKANN

haihh. semalam kann aku rase lain benau benau. taktau ah. pas aku balik dari keje tuh, semua bende jadi tak kene. aku jadi nak baran. rase nak marah je orang orang. time tuh jangan laa korang carik pasal. sah sah kene setepek nanti. haha. *dah macam shrek marah :D

then, aku jalan jalan laaa kat dalam dp. ingatkan okayy laaa kann tapi same jee. ish ! pelik ah semalam !

so aku decide nak balik rumah. DAH HUJAN PULAK. lagi bengang aku. haha. melepet lagi dalam dp yang tak seberapa tuh. haihhh ==''
bile dah renyai renyai, aku pon pegi naik bas. dah sampai rumah, ingatkan dah okayy, tapi tak jugak ! ade je rase nak marah. haha. 

dah kenape tuh eyh?
humm. tahlaaa. pelik pelik. kbai.