BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 24 December 2011

HEADING TO MELAKA BACK

hello gegurl, haii boboi boi :)
Okayy, pejam jelik pejam celik aku tak perasan dah tiga hari aku stay kat muar. *rumah kakngah ouhh.
seriously tenteram kat sini. HAHA

best sangat lepak kat rumah kakngah. surrounding betul betul macam kat hometown aku. *rriinnduu nenek pulakk :(
hari hari dok melantak ABC sebab mak dea jual abc kann. *sebulan aku duduk sini, abes bankrup bisnes kau jah. HAHA

hah ! lepas tuu, adik kakngah ni a.k.a nazri dok ngajak aku makan MEE SIPUT?? ape jadah tuu. tak penah aku makan lagi. maluu ouhh. hihi. mati mati aku ingat mee goreng kee,mee basah kee. rupenye bende alah tu di goreng jee punn. then makan ngan sambal kicap. huhu. first time makan. ahah. buad lawak jee :D

Suke sangat stay kat KAMPUNG PARIT SAWAH ni. malam malam sejuk tao. tayah pasang kipas pun tape. huhu. Parent kakngah tersangat lah sporting. sayang mak ayah. meh sayang sikit. *muah muah !

Satg na siap siap dah. balik melaka. alah bosannn ==''
Ape ape pun thanks to kakngah's family sebab da jage saya selama 3 hari. bagi makan minum. TERIMA KASIH. hihi :)

btw, SAYANG KORANG KORANG <3


dear melaka,
im going back ==''


Thursday, 22 December 2011

I WISH YOU WERE HERE

ehem ehem. saya datang lagi :D
hah. kat entri ni aku na cite sikit. nape aku tuka lagu lainn. macam kat title atas tuh.
sebab. . . 
lagu ni mengingatkan aku kat 2 orang penting. *jeng jeng~
first kat sayang aku laaa kannnn. and the others kat kakngah sayang ! sayang sikit. *muah muahcxs!

kalau aku tengah down, aku mesti bukak lagu ni kat phone. nanti lam 15 minit aku okayy laaa. 

kakngah selalu balik kampung dea kannn. so kalau aku rinduu kat dea pun aku akan bukak lagu nih. pas uh dok senyum sorang sorang. *sewel da tuh :D

itu jelah saya nak bagitahu. tade ape pun. HAHA
perut saya sakit sekarang. so, paham paham laa kannn :D

SAYANG AHMAD QAYYUM. . SAYANG SUZILIYANA SULAIMAN. 
thanks for being my soul :)

19 DISEMBER 2011

haihh. sodih nak cerita tapi takpelahh. sebab dah lame tak update kann, so aku nak cite jugak. hukhuk.
okayy, malam tuh same macam malam malam yang lainn. aku dok melepak ngan akak ankat a.k.a kaksu kat eye on. melaka. seronok dok gelak bagai. sembang sembang. borak ngan abang. dok makan rojak. same macam orang lainn lepakk jugakk.

then malam tu berlalu cepat sangat. aku follow akak balik merlimau kat umah dea. and kitorang keluar balik. tapi tulah, orang cakap malang tak berbau. time tu aku tgh dok texting ngan membe. pandang akak. gelak gelak. then bile pandang depan sedau sedau kereta da senget. nak ngelakkan masuk longkang langsung rempuh tiang. 

POOMM ! berdentum kejap. ingatkan aku tak sedau dah. bukak bukak mate tgk kete dah teruk. akak pengsan kat stereng kete. *sumpah sedih tengok akak time tuh. dalam menggigil tu aku kuatkan kan jugakk diri ni. kejut akak sampai bangunn. takot sangat tengok akak. pintu belah dea dah jem. so na tanak akak kene bangun sendiri g tempat aku. dengan jalan yang tersangat sangat lengang, menunggu la kitorang nii. dalam sakit. haishh. contact membe tapi dea sampai lambat. takpelahh. 

then ade laa abang abang moto sampai, call ambulans. naik laaa ambulans. *nino nino nino.
dah sampai kat hospital tuh, nurse tu pon dressing kann kitorang. doc bawak g xray. alhamdulillah aku tade pape. tapu tulang tengkuk akak beralih. dea kene operate lutut. *seriauu dengar. nasib badann kann :(
yang best nye dapat mc. so dok tido jee kat rumah. HAHA. buad sementare ni aku dah jadi macam OKU dahh. haihhh. *takpe yuyu, dugaan tuh :)
soo, setakat ni jelah cerita aku sebab kaki aku pun dah rase sakit. kbai :)

SEBENARNYA MOTIF AKU KELUAR MALAM TUH SEBAB MERAJUK JE PUNN ==''

p/s : kepada anda anda, kalau merajuk lepas ni jangan la gatal gatal na mayap. nampak? dah kene sebijik. sob sob. kalau aku stay umah malam tuh mesti ta kene malapetaka ni :(

Thursday, 1 December 2011

KEPELIKANN

haihh. semalam kann aku rase lain benau benau. taktau ah. pas aku balik dari keje tuh, semua bende jadi tak kene. aku jadi nak baran. rase nak marah je orang orang. time tuh jangan laa korang carik pasal. sah sah kene setepek nanti. haha. *dah macam shrek marah :D

then, aku jalan jalan laaa kat dalam dp. ingatkan okayy laaa kann tapi same jee. ish ! pelik ah semalam !

so aku decide nak balik rumah. DAH HUJAN PULAK. lagi bengang aku. haha. melepet lagi dalam dp yang tak seberapa tuh. haihhh ==''
bile dah renyai renyai, aku pon pegi naik bas. dah sampai rumah, ingatkan dah okayy, tapi tak jugak ! ade je rase nak marah. haha. 

dah kenape tuh eyh?
humm. tahlaaa. pelik pelik. kbai.


Monday, 28 November 2011

SAYA RINDU AWAK LAH

fuh ! takmau cakap banyak banyak. merujuk kepada tajuk diatas , 
yes ! saya memang rindu kat awak lah =(
nak awak. nak awak. nak awak. 
rindu awak. 
sayang awak. muahcxs ! 
dah cukup. 
Bye ==''

nampak tak muke dea macam GAMPANG tuh ? geram jee aku tengok. tapi tulah,
missyousodamnmuch SAYANG =)
*dah macam kanak kanak riang.comel :D

Sunday, 27 November 2011

KAK NGAH

harini saya berasa sangat bersemangat kerana.. kerana.. humm. abaikann. haha. 
hey guys :)
harini maksu ade bende na cerita sikit. suke nih. hihi. maksu nak cerita sikit pasal sorang gegurl nie.
maksu pon taktau macam mana kitorang boleyh serapat nie. dengan tibe tibe jeee. dea satu roomate ngan maksu. kalau dulu dulu maksu selalu buad hal maksu jee. balik keje - kua merayap - balik umah - makan - tido - merayap - dan macam tu jelah rutin hariann maksu. 

But now dah lainn. huhu. maksu selesa berkawan dengan dea. dea baik. dea penyayang. SANGAT PERAMAH. *banyak sangat cakap. dea juga kuat cengeng ! haha. and now dea dah jadi sebahagian dari hidup maksu. *suke lah kau aku dok puji puji tuh. puih ! haha :D
dea selalu ade bile maksu susah. kalau senang tayah cakap laaa kann. memang melepet due jee. BERDUA LEBIH BAIK kannn. hahaha. 

And maksu harap persahabatan kitorang nie akan kekal sampai bile bile walaupun maksu tau ade yang DENGKI ngan kitorang. tapi takpe. kitorang cool :D
itulah dea SUZILYANA SULAIMAN. *betul ke aku taip tuh ==''

iloveyou friend =)

ni lah kak ngah sengal.haha.lebiu =)




Wednesday, 23 November 2011

LEPAKING

hey hey hey ! hihi. amboi. seronok sakan aku kann. haha. semalam best je lepak ngan diorang diorang ni. ade kak ngah, kak su ngan sopi. korang tak kenal kann? takpe. aku paham. haha :D
thanks kat korang bab sudi spent time ngan aku. lebiu ah !
dah. tu je. kbai :)

Thursday, 17 November 2011

IM STILL LOVE YOU

hey peeps. soory la semenjak duwe menjak nih aku emosi sikit ngan blog nih. paham paham la kann. tapi alhamdulillah situasi da okayy la sikit walaupun hakikatnye MACAM TAKDE je kann. sob sob :(
aku ni pon satu. ego kemaiinn lagi. haishh. ontah la haii. and for you, im sorry. i tau i may not the best for you. kite bukak buku baru. tayah pandang yang lepas lepas tuh okay? walaupun i cakap merapu rapu ngan you. tu just nak keraskan hati i jee. i still have you in my heart. dah. tanak cakap banyak. *jiwang pulak
kbhai  T_T

NUKILAN SI KECIK APPLEROSE :)

Monday, 14 November 2011

KESILAPANKU

                                                      *betapa aku mencintaimu AQ

aku taktahu na cakap macam mana. aku mungkin tak pandai nak express feeling tuh kat kau. aku ni kann bangsat sikit. aku sayang kat kau tapi tahla. aku mungkin tak cukup baik untuk kau. kann :)
kau terlalu baik untuk aku. kbye T_T

Monday, 31 October 2011

KEBOSANAN

haishh. bosan sangat harini. taktau nak buad ape ==''
satg nak gerak pegi kerja. *kerja sampai reput :D
so, sementare nak menunggu time nak bergerak uh, aku pon bukak laa kejap SAYANG aku nih.
dah alang alang bukak baik update kann :)
and.. IM DONE >,<'


NUKILAN SI KECIK APPLEROSE :)

Thursday, 27 October 2011

DATE WITH HIM :)

heyp !
ahah. harini aku jadi rajin na taip taip. just na story kat korang bout us :D
semalam dea datang ! woot woot ! kemainn suke aku kann. yelah. boy aku tak macam boy korang. hari hari boleyh jumpe. untung laa hari hari pat date. aku nih kadang kadang jee :/
tuh pon kalau masing masing ta bz. kesiann kat aku kann? hah. takpela. aku redha. *redha laa sangat. puihhh !
so , semalam g jenjalan. alah , macam korang korang jugak. haha. paling lawak time g tgk wayang. sumpah macam sial je cite WHAT'S YOUR NUMBER tuh. haha. terkekek kekek aku gelak. *dah kekek kekek pulak.
after that , kitorang g makan makan. nyum nyum ! and then BALIK. =='' *part aku paling tak suke. sedih :(

skema kan rambut mat slebet nih. sakit jiwa aku tengok :D
mat slebet nih suke bajet macam dea tuh model . haha. *tamao marah ye yunk :D
i love you BOYFRIEND <3
aku pon tak expect kitorang da stay sesame lam setahun something. korang mesti cakap *'alah, baru setahun. ape ade hal'. yes yes tapi aku kesah? haha :D
aku happy ngan si dea. 
aku sayang dea.
and,
dea AKU YANG PUNYE :D
SAMPAI BILE BILE <3

NUKILAN SI KECIK APPLEROSE :)

Thursday, 20 October 2011

missing CAPITAL Q

hei peeps. aku pon taktahu na cakap macam mane tapi right now im totally missing my capital Q ! rindu kat you sayang. bile na datang jumpe i lagi? bile dapat tengok you lagi. haisssh maksu ! tahann tahannn. lek lek :)
tapiiiii. selalu teringat kat dea. bile dah teringat mule rase rindu. bile rindu, tu yang sasau na jumpe uh. haha. alah, macam korang jugak. ahah. kannn ! IMISSYOUSOMUCH SAYANG <3
*cepat cepat datang sini jumpe i yee. miss to hug you. AGAIN ! :(


NUKILAN SI KECIK APPLEROSE :)

Sunday, 16 October 2011

INILAH MAKSU


okayy. inilah maksu. haha. haaa. same kann cam title kat atas tuh? aku pon taktau na citer ape.
aku asal dari perak. berumur 19 tahun. *mude lagi kann?
suke sangat menyanyi. benci FAKER ! pegi mampos ! hah.
oarangnya tersangat sangat la sporting dan aku seorang yang pendendam.
so, BEWARE kepada anda anda semua :D
kuat toucin dan juga kuat gelak.
tersangat sayang kan kucing ! Auuwww~
dan part yang paling last,
AKU SUDAH BERPUNYA <3
haha. kdone !




NUKILAN SI KECIK APPLEROSE :)

NEW BLOG

okayy. tade ape na cakap pon. just na bagi tahu yang aku baru buad blog lain. sumpah leceh. ah ! itu je kot. kbai =(
*ni pon ta habis edit lagi. koyak pulak aku haii =.='






NUKILAN SI KECIK APPLEROSE :)