BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 17 November 2012

SUKA , SAYANG , CINTA

Heyy you alls . Sehad ? Soryy bab dua tiga minggu ni maksuu dah jarang nak update . Banyak sangat pikir sampai tak bolehh nak update blog . Ecehh ! Haktuihhhhh ! 

Direct to the point . Ape yang korang tau pasal cinta ? Hmm . Cinta ? Ape eahh ? Cinta tu ade mate ke sebab selalu aku dengar orang kate cinta tu buta . Cinta tu boleh di rasa ke sebab aku selalu dengar orang kate cinta tu menyakitkan . Kadang cinta boleh jadi suatu perkara yang paling indah . Macam macam lahh . Betul tak ? 

Nihari aku saja nak bahas kan pasal ni . Taktau la . Maybe sebab aku suke dengan tiga perkataan tu kot :)

Sebagai contohh ,

Saat kita SUKA someone tuu , kita akan memiliki dea untuk keegoan diri sendiri .

Saat kita MENYAYANGI someone tuu , kita nak sangat buad dea bahagia dan bukan untuk diri kita sendiri .
Saat kita MENCINTAI someone tuu , kita akan buad apa je untuk kebahagiaannya walaupun kita harus mengorbankan jiwa kita .

Saat kita MENYUKAI someone tuu  dan berada disisinya then kita akan bertanya,”Bolehkah aku menciummu?”
Saat kita MENYAYANGI someone tuu dan berada disisinya then kita akan bertanya,”Bolehkah aku memelukmu?”
Saat kita MENCINTAI someone tuu dan berada disisinya then kita akan menggenggam erat tangannya…

SUKA adalah saat ia menangis, kita akan berkata “Sudahlah, jgn menangis.”
SAYANG adalah saat ia menangis dan kita akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kita akan membiarkannya menangis dibahu kita sambil berkata, “Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. ”

Pada saat orang yang kita SUKA menyakiti kita , maka kita akan marah dan tak mau lagi bicara padanya.
Pada saat orang yang kita SAYANG menyakiti kita , kita akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kita CINTAI menyakiti kita , kita akan berkata,”Takpe,  dia taktauu ape yang dea buad tuu .

Pada saat kau suka padanya, kau akan MEMAKSANYA untuk menyukai kita .
Pada saat kau sayang padanya, kau akan MEMBIARKANNYA MEMILIH .
Pada saat kau cinta padanya, kau akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus .

SUKA adalah kita akan menemaninya bila itu menguntungkan .
SAYANG adalah kita akan menemaninya di saat dia memerlukan .
CINTA adalah kita akan menemaninya tak peduli bagaimana pun keadaan kita .

SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.

So , tu je yang aku nak share ngan korang . Renung renung kann dan selamat beramal . Hope korang enjoy . Sekian :)