BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 11 November 2013

JIKA DI BERIKAN SATU PELUANG


Jika diberikan ku satu peluang
Apa yang aku impikan
Pulihkan segala kesilapan
Jika diberikan ku satu peluang
Kembali ke masa silam
Kan ku pilih tarikh kita dulu

Bagai dijanjikan
Pertemuan singkat waktu itu
Bagai dituliskan
Kesetiaanmu

Pernah dulu ku sebutkannya
Pernah dulu ku ingkarinya
Bukan bermaksud
Melukakan hatimu
Ku lakukannya untuk kita
Ku lakukannya demi cinta
Bukan bermaksud
Maafkan diriku

Jika diberikan ku satu peluang
Apa yang aku impikan
Diriku dirimu dulu
Jika diberikan ku satu peluang
Tembusi masa depanku
Kan ku suluh tiga tahun dari situ

Saatnya terhenti
Seketika kau terima lafaznya
Saatnya ku nanti
Dikau bahagia

Tuesday, 24 September 2013

UNTUK AWAK ENCIK Z


ELLA - KU TAHU KAU RINDU

Kutahu kau rindu
Sejakku meninggalkanmu
Kutahu kau pilu
Bimbangku melupakanmu

Sejak kau lukakan hatiku
Mempermain cinta suciku
Siang dan malam tangisi
Silamku

Kasih sayangku yang bersemi
Ku tabut racun yang berbisa
Dibelakangku di tertawa dan hina

Mungkin aku tiada yang lain
Kerna itu kau berani berpaling
Membiarkan aku tertanya
Siapa milikku

Sehingga ku meninggalkanmu
Baru kini engkau terasa
Cinta siapa lebih perdana 

 

Friday, 13 September 2013

AZZ






As salam pada semua. Bertemu kite kembali di entri yang seterusnya kann. Soryy lahh kalau seminggu dua ni entri aku semua nyaaa yang suram suram. Korang paham paham jelah kann. Aku pun taktau nak bercerita dengan sape. Kat sini jelah tempat aku nak luahkannn. Hmm. 

Title kat atas tuu kalau korang bace tak lain tak salah lagi memang pasal dia. Bile nak cakap pasal ni jee mule lahh sayu jee hati. Tapi nak buat macam mane kann. Lumrah bercinta. Mule mule semua nyaa sweet. Sweet gileee. Bile dah lame sikit ade jelahh yang tak kena. Bila di pikir pikir balik kan, semua benda ni takkan menjadi masalah kalau hati masing masing saling setia saling menyanyangi. Betul tak ? Kalau takk macam mana pasangan lain kat luar tuu boleh stay sampai 7,8 tahun kann. Ade setengah tuuu siap ke jinjang pelamin lagi. Mungkin dah di tentukan jodoh dia kannn. Aku nakkan relay yang macam tulahh. Atas diri sendiri jugak kann. Salu kan org suke cakap, ' kite ni hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan'. Yes memang betul tapi sekurang kurang nya kalau kite dah berusaha takpelahh kan. Ni kalau yang bertepuk kan sebelah tangan tuu macam mana ? Hmmm.

Nihari aku nak bercerita pasal dia. Korang mesti pelik kan dgn entri aku yang ni. Haritu bace konon konon dah takde ape. Sekarang lain pulak. Tak boleh do. Serius tak kuat tak boleh tak sanggup nak hilang dia.Thats the point. Ego kuat. Hati tengah panas. Mule lahh tak pikir panjang. AZZ ? Sape tuu ? Dia adalah seseorang yang aku paling sayang, seseorang yang telah melengkapkan hidup aku, pendek kata, HE MEANS EVERYTHING TO ME. Tempoh perkenalan kitorang tak laa begitu panjang dan tak begitu singkat. Kire ok ok laaa. Dalam tempoh ni jugakk macam macam benda aku dah rase. Dengan dia jeee. Takde orang lain. Nak tau tak dia ni macam mana orang nya time kitorg baru baru kenal ? First, dia caring. Caring sangat. Bile dengan dia rase tenang jee semua. Second, dia ni jenis relax. Cool jeee. Buat ape pun takde nak rushing rushing. Santai jee. Rase macam semua benda senang jee nak buat kalau dengan dia.
Then dia ni sangat sangat memahami korang. Dia selalu ade untuk korang. Anytimee. Dia tak kuat merungut. Tak panas baran. And the most thing bout him that uolls should know is dia cukup pandai berkata kata. Kalau tak takdelah aku melekat dengan dia kannnnnnnnn. Senang cerita kann, semua dia adee. 

TAPI,
tu semua dulu dulu. Cerita yang dulu. Dia yang dulu. Macam terlalu cepat sangat dia berubah. Dulu kawan kawan kalau nampak kitorang mesti cakap ' sweet lahai korang ni'. But now, kitorg macam kawan biasa. Aku kerja. Dia kerja. Masing masing mungkin busy tapi se sibuk mane pun kite, mesti akan ade mase untuk yang tersayang walaupun sekejap. Kan ? Ape yang aku perasan, aku jee yang macam tuu. Dulu aku down mesti dia orang pertama yang aku akan cari. Tapi sekarang. Hmm. Dulu dia selalu datang dengan kejutan. Tapi sekarang. Hmm. Dulu dia selalu ade mase untuk aku. Tapi sekarang. Hmm. Dulu aku rase macam dia lahh everything untuk aku tapi sekarang. Hmm. Walaupun dia macam tuu, sayang aku sikit pun tak pernah kurang pada dia. Kalau boleh aku nak dia jadi yang terakhir untuk aku. 

Betul lahh orang kata. Kita hanya mampu merancang. Selebihnya Tuhan yang menentukan. Dia lebih tau ape yang terbaik untuk hambanya. Mungkin sekarang Dia turunkan hujan pada kita sebab nanti Dia nak tunjukkan pelangi yang indah. Semuanya dah tertulis. Cuma aku taktau yang aku ni dah betul kuat kee tak nak terima kenyataan akan datang. Kalau dah bukan jodoh aku dengan dia, aku terima. Sekurang kurang nya aku dah mencuba menjadi yang terbaik untuk dia. Setiap manusia ade kelebihan dan kekurangan tersendiri. Kalau dia bace blog aku ni, aku nak dia tau yang aku tak pernah berhenti sayangkan dia. No matter what. 

Uolls, sampai sini jee entri aku. Hope korang enjoy dengan story aku. Ade mase kite bersua lagi. As salam :)

IM SORYY IF I LOVING YOU SO MUCH. ITS OKAY FOR NOT LOVING ME ENOUGH :')

Wednesday, 11 September 2013

THANK YOU SO MUCH





Heyy uolls. Nihari adalah hari yang paling aku nanti nantikan kalau korang nak tau. Dalam beberapa hari ni memang aku dah lame tunggu okayy. 

So entri harini adalah berkenaan dengan si dia yang merupakan dah hilang dalam kamus hidup aku buat ke sekian kali nya. Percaya tak percaya benda dah tertulis. Dah terjadi. Sebelum ni aku lebih percayakan dia dari kawan kawan. Silap aku. Then bila dah terkena kannn, padan muke laaa. Petang tadi aku jumpe dia. Actually not going to talk or discuss bout that thing. And aku pun tak sangka yang benda ni akan ending macam ni. Haihhhh langsung tak sangka. Aku tak pernah nak mintak benda jadi macam ni. Mungkin ade hikmah nya. Tuhan lebih Mengetahui kan ? :)

Pada harini bersamaan 11 September 2013, secara officially nyee aku memang dah takde pape dengan dia. I have to. Sape boleh terima kalau terkena benda yang sama berkali kali ? Orang bodoh jee yang sanggup stay. Dia pun tak kesah agak nya. Selama setahun perkenalan kitorg, ending dia macam ni ehh ? Thanks a lot yee you ? Seronok laaa you kannn. HAHA. What goes around comes around :)

Thanks sangat pada kawan kawan yang selalu support aku. Korang yang buat kan aku boleh jadi sekuat ni. Takpee. Harini dia buat kite. Esok luse kite taktau. Aku tahu akan ade yang lebih baik. Sabar hati dengan dugaan ni. Now, aku taknak semak semak pening pening pasal lelaki. Macam dah boleh nyanyi lagi yuna laa lepas ni kan. HAHA. 

I tau you akan bace blog i ni. You yang mintak semua ni. You yang pilih and thank to you sebab buat i bukak mate. Sedar semua. Hope you bahagia dengan si dia. Cukup laaa ape yang you dah buat dekat i. Jangan laa buat dekat org lain. Biar lahh i org yang terakhir you. Kejujuran dan kesetiaan tuu penting ok ? Sekarang mungkin you tak nampak lagi sebab you tgh enjoy dengan semua ni. Just enjoy it as long as you can :)
Satu hari nanti you akan nampak. Satu hari nanti.


Saturday, 7 September 2013

HATI YANG TERSAKITI



 


As salam pada semua. Lama sangat dahh rase nye aku tak update blog ni. Sekarang ni ade banyak sangat laman sosial kan. Kadang-kadang sampai taktau nak bukak yang mane satu. Huhu. So harini tibe-tibe pulak boleh nak ter-update kann. Dah alang-alang tuu buad jelahhh.

Actually aku pun taktau macam mana nak cerita. Bila teringat kan pasal ni jee, confirm bergenang airmata aku. Hmm. Kalau korang bace title aku pum mesti korang dah boleh agak kan ape yang aku nak story. Aku macam tersepit antara kawan dan buah hati. Sebab dua dua aku sayang.  

Bermula lahhh kisah nyaaaa..

Petang tuu aku kerja macam biasa. Tapi badan lesu sangat. Dengan tak cukup tido tak makan sehari suntuk. Keje full sorang-sorang. Pejam celik pejam celik dah malam and time to go back home laaa kann. And malam tuu jugak aku texting dgn boyfie as usual. Just malam tuu kitorg macam lain sikit laa. Actually bukan untuk malam tuu jee. Aku rase dah dekat dua minggu kitorg macam on tak on. Mungkin sebab selalu ade perselisihan faham. 

Waktu aku otw balik ke rumah, tibe-tibe ade lahh sorang housemate aku text bertanyakan pasal aku dan si boyfie. Macam agak pelik sedikit sbb dgn takde angin dea tanyee. Care dea text pun macam nak bagitau aku something. Lastly katenye tunggu kat rumahh. Suspenn sekejap =.='

Sesampai jee kat rumah tuu, aku pun tanye laa kat diorg-diorg ni ape isu nye yang nak di ceritakannnn tuhhhh. Menyirap jugakk laa mule-mule tuu sbb masing-masing mcm serba salah nak cakap. Tunggu punyee tunggu diorg pun bukak mulut ceritaaaa.

Sakit hatiiiii. Sakit sekaliiiiiiii. Macam tulahh perasaan yang aku rasa lepas diorg cerita. Aku di curangi. Ohh myy :(

Kenape mesti aku yag jadi mangsa ehh ? Sedih piluu sangat hati ni. Hmm. Aku sayang sangat kat dia tapi sampai hati dia buat aku macam ni. Mungkin dah tertulis takdir aku macam ni. Aku terima jelahh. 

Aku rase sampai sini jee blog aku. Bukan taknak update tapi nanti takot airmata akan mengalir. Cuma ade satu pesanan saya untuk awak,

Saya tak pernah menyesal kenal dengan awak dan terima kasih sebab awak selalu bahagia kan saya.   Walaupun tempoh perkenalan kite cuma setahun tapi banyak kenangan suka duka semua dugaan kite dah pun harungi sama-sama. Saya doakan awak bahagia selalu di samping orang yang awak sayang. 

Pada semua, setakat ni jee blog aku. Semoga kita berjumpa lagi :)


Sunday, 19 May 2013

Kenali Tanda - tanda lelaki merajuk .

Assalammualaikum kepada semua blogger blogger yang tengah bace blog maksu . You all sehad ? Lame gile maksu tak update blog ni haa . Sampai nak log in pun dah lupe . Haishh . Dah naik malas pulak kan . Kalau dulu bukan main rajin lagi update itu ini . Hewhew . Actually tak terpikir pun nak update blog ni . Tadi tgh dok termenung tengok facebook tah macam mana boleh ingat nak try bukak blog . So macam sekarang nii takde keje nak buad , maksu ade teringat tentang satu title nii . Korang pun boleh nampak kat atas tuu . Macam mengada - ngada je kann tapi hakikatnya mmg ade dalam dunia realiti kita . Hihokk :D

Kebiasaan nya yang selalu kite perasan , perempuan yang kuat merajuk . Betul tak ? Tapi zaman sekarang nii same jee . Lelaki pun dah kuat menyentap - nyentap . Kadang tuu kalah orang perempuan . Yee idak ? Lelaki nii nampak jee macam keras tapi sebenarnya takdelaa keras mane pun . Soryy yee bro . Haha .

Kalau korang perasan laa , pernah tak boyfie - boyfie korang BERMASAM MUKA ngan korang ? Haa ! tande tande lettuw dea tengah merajuk . Ingat gegirl - gegirl jee boleh buad ? Diorg org laki pun boleh laaa ! Dahlaa masam muka , pastu DIAM SERIBU BAHASA . Aduhh , jamm ! Kite cakap laa ape pun , dea diam jee . Paling paling pun dea angguk geleng jee kepale . Tu jelah modal nyaa -.-'

Selain dari tuu , dea boleh BUAT TAKTAUU dengan kite . Kene pulak kalau time tuu kite tengah buad keje , kebetulan nak mintak tolong dea . Pehh ! main susah lagi . Lagi menyakitkan hati kalau kite panggil dea boleh buad tak dengar jeeee . *pekak betul - betul baruu tauu

Haaa ! ni part yang maksu paling tak sukee , paling anti , paling menyirap . Ade sesetengah orang lelaki nii kalau dah merajuk suke sangat laa MATIKAN HANDPHONE diorang . Konon - konon tak suke di ganggu laa time tengah marah tuu . Alasan nya nanti kate laa bateri phone kong . Kan ? Macam tak biase pulak . * eleh , kalau dah rindu nanti call jugak . cheit !

Pastu kalau korang perasan , diorang nii kalau dah merajuk akan TENGOK TV SAMPAI LEWAT MALAM eventhough rancangan tv tu bukan rancangan kegemaran dea . Mata kelain hati kelain . Kite kene peka beb !

Actually banyak lagi kalau nak di ceritakan . Huhu . Maksu rase sampai sini jelah okay ? Nextime panjang umo kite jumpee lagi . Daa :)