BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 11 April 2012

LELAKI MERAJUKK , MACAM MANA NA PUJUKK

Haii semuaa . HAHA . harini topik kita adalahh MACAM MANA NA PUJUK LELAKI MERAJUK . macam funny je kann tapi tak semua perempuann tahu na pujuk lelaki yang merajuk kann . lelaki mmg jarang majuk ann tapi sekali da sentap , pehh ! bercinta la na pujuk dea kann . mengalahkan perempuann . HAHA . so, korang bace ahh :)
HOPE ENJOYYY .

1. Berikan si dia ruang untuk bersendirian
Apabila seseorang lelaki merajuk, dia sebenarnya memerlukan masa untuk menenangkan fikirannya. Dia perlukan masa untuk bersendirian bagi membolehkan dia memikirkan sedalam-dalamnya apakah yang telah berlaku. Apakah punca berlakunya masalah tersebut? Adakah dia berhak untuk merajuk? Apakah tindakan yang perlu dia lakukan bagi menyelesaikan masalah itu? Dan pelbagai lagi persoalan yang dia cuba fikirkan bagi mencari jawapannya.
2. Sentiasa memberikan si dia sokongan
Anda sebagai seorang pasangan yang memahami, berikan si dia sokongan yang diperlukan. Jika dia mendiamkan diri dengan menonton televisyen dan tidak mengendahkan anda, biarkan si dia berbuat apa yang dia inginkan. Ikutkan sahaja rancangan televisyen yang dia sedang tonton dan jangan sesekali mengubah siaran televisyen ke siaran kegemaran anda. Walaupun dari luaran kita nampak dia sedang menonton televisyen, tetapi di dalam akal fikirannya si dia sedang memikirkan masalah yang sedang berlaku.
3. Jangan bertanyakan tentang perasaannya
Ketika si dia sedang merajuk, jangan sesekali bertanyakan apa yang sedang berlaku, kenapa dia merajuk, apakah perasaannya, dan sebagainya. Elakkan diri anda daripada bertanyakan apa-apa kepadanya. Ini kerana, kehadiran anda akan mengganggu konsentrasinya untuk menyelesaikan masalah tersebut. Dan ini akan menyebabkan si dia akan semakin menjauhkan diri daripada anda kerana anda telah mengganggunya.
4. Buat sesuatu yang dapat mengembirakan hati anda
Ya, adalah lebih baik anda mengembirakan hati anda sendiri daripada anda memikirkan perasaan si dia. Pada ketika ini, si dia perlukan ruang untuk bersendirian. Jadi biarkan si dia bersendirian dan gunakan masa yang ada untuk menghiburkan diri anda. Mungkin dengan melayari Forum Tentang Cinta, membaca novel kegemaran anda, atau pun melakukan hobi kesukaan anda seperti memasak, menjahit ataupun shopping. Dengan cara ini, anda akan dapat mengelakkan diri daripada mengganggu si dia yang sedang cuba pulih daripada merajuk itu.

hope dengan tips yang tak seberapa nihh dapat la bantu korang-2 ntuk pujuk boy korang kann . maksu tahu korang lagi expert pujukk-2 nihh . HAHA .
Papaiii . Ade mase berjumpa lagi :)

Tuesday, 10 April 2012

KEKELIRUANN ouhh KEKUSUTANN

haii all. huhu. harini down sikit lahh. humm. tahlaa. kebetulann aku dah unline ni kann, aku update lahh terus kann. hahak ! korang mesti bosan tengok blog aku kann. lemauu jee. tade yang happy-2. tulahh. semenjak dua menjak nihh macam tu ahhh. dulu tak punn. dulu aku lahh orang paling happy kat dunia nihh. tapi skg . . .
aku cuba tutup semua kesedihann aku ni tapi aku punn tak tau sampai bila. aku bukann robot. aku ade hati. ade perasaann. 

hari hari demi hari berlalu. aku cuba ntuk menjadi yang lebih baik dari dulu. alhamdulillahh okayy la sikit kann. haha. walaupun ta banyakk tapi adelahh. na tauu takk, asalnya aku dahh tanak pikir pasal cintan-2 nihh. buad semak je kann. then ade sorang membe ni cakap, cuba bukak kann hati tuhh ntuk orang lainn walaupun membe aku ni tauu aku taleh nak lupekann SI DIA. aku punn taktahu nape susah sangat na lupe kat dia. walaupun kitorang baru kenal dalam 5,6 bulann je tapi aku rase macam dah lame sangat ngann dea. rinduu sangat kenangan ngan dea. lepak same. pegi la mane-2 punn mesti teringat kat dea. 

tapii, tu semua duluu. skg dah takde macam dulu. kalau boleh aku nak stop kann time dulu-2 aku ngan dea. bia macam tuhh jee. sumpah sweet :)

now dea da pandai tipu akuu. agak terkilann la kann. ish, sakit pulakk hati kite ni. hahak. maybe dea ingat aku taktauu. TERIMA KASIHH laa kann. HAHA !

and skg, aku tahu yang semua tuhh takkan patah balik macam dulu. sokayhh laa. hihi. lumrah hidup kann. alasan dea punn bz kerja lahh, takde mase lahh, takot terabai lahh. i know you've already someone else right?
hee. i always loving you, missing you, remembering every step of my heartbeat sweety =')

Tuesday, 3 April 2012

HIDUP TANPA CINTA

tanak cakap banyak . maksu tujukann ntuk korang-2 yang nak hidup tanpa cinta . HAHA


First sekali korang kene latih minda ntuk lupekann kenangan pahit. Ianya bukann senang tapi haruslahh dilakukann secara berterusann.So, tekad fokus tok masa depann, cita-2, kerjaya, keluarga, kewangan, keilmuan dan rakann.

Yang keduanya, buang sikap risau sebab dea akan buad kita selalu sedihh, kecewa, dann kadang-2 takut. Olehh itu, belajar ntuk bertenang dan latihh diri tok kawal perasaan.

Ketiganya, belajar bersyukur. sebab ape? sebab kita masihh bolehh bernafas, masih ade lima deria rasa, masihh ade kawan yang memahami. hihi :)

Yang keempat, belajar ntuk jadi pemaaf. Sikap pemaaf dapat bersihhkann hati daripada perkara negatif. Kita selalu sedihh dan kecewa sebab tak dapat nak maafkan kesalahan diri sendiri. 

Kelimanya, ketawa, ketawa dann terus ketawa. HAHA. tengokk, aku dahh ketawa. sebab ape? bila kita ketawa, kita akan jadi happy. ketawa boleh hilangkann kesedihann. kenape nak sedihh kalau kita bolehh ketawa kann?

Seterusnya, ubahh fikirann. kita tak boleh nak ubahh situasi yang boleh buad diri kecewa, ataupun sedihh tapii kita boleh ubahh fikiran dan apa yang kita fikirkan mengenai situasi tu walau seburuk mana punn ia :)

Last sekali, hati kene keras. huhu. Maksudnya kita kene pandai kawal emosi, pandai kawal perasaan tuu dan terima dengan hati yang terbuka. So, tekadkann diri untuk menjadikan hari yang baru itu hari yang baik, sungguh baik serta sebaik yang mungkin daripada hari yang sebelumnya :)

SEKIAN :)

LELAKI YANG PERLU DI JAUHI

haii . minggu ni maksu akan jadi doktor cinta yang tak bertauliahh . takpe kann?
soo kat bawahh ni ade sikit tip-2 yangg korang bolehh tengok. ENJOY :)



1. LELAKI YANG INGINKAN TEMANNYA MIRIP KEKASIH 
Lepas putus cinta, diorang mesti na cari awek baru kann tapi sesetengahnya mesti na carik same cam awek lame. so korang kene selidik dulu samada diorang dahh betul-2 lupekann EX diorang atau takk.

2. LELAKI YANG SERING MENGHILANG
Jenis macam diorang ni selalu hilang diri dengan alasan ade tugas kerja lahh , hal itulahh , ini lahh ataupun diorang senang2 je batalkann temujanji yang diorang dahh buad ngan korangg. so better korang hati-2 sebab maybe diorang ni da ade awek ataupun ISTERI -,-

3. LELAKI YANG DILIHAT TERLALU SEMPURNA
Biasanya diorang pakai kereta mewahh. pakai smart-2 mcm orang kaya. For you ladies, jage-2 ! diorang mungkin berselindung di sebalik imej sebab ade niat buruk di belakangnya.

4. LELAKI YANG TIDAK BERETIKA
Sebagai contohh , si boboy ajak si gegirl keluar dekat ngan umahh dea. dahhlaa macam tuu, si gegirl ni kene datang sendriri pulakk. better korang putuskann je hubungan ni sebab tak mustahil suatu hari nanti dia akan gunakann korang tok kepentingan diorang !

5. LELAKI YANG TANGANNYA RAMAH !
Baru jumpe sekali dua, dia dah berani nak pegang-2 korangg. Bila tegurr, buad taktau jekk. Kalau lelaki macam nii. alahaiii. LUPEKANN JELA ==''

Monday, 2 April 2012

THE CHANGES

heyy all :)
lame ta jumpe kann. hihi. 
bukann ape. skg ni maksu da jarang un9. tu yang jarang update. 
so, ni tgh free kann. bolehh laa. 

tade na citer ape punn.
cuma ape yang maksu nak share ngan korang,
walau ape pun yang jadi, life must go on. maniss ke, pahit kee, hidup mesti kene di teruskann.
yeke idokkk :D
maksu da makinn kuat. kuat kee. bolehh laa. kalau nak banding dulu kann. ishh. SEDIH ! haha.
rasenye tu je kot maksu nak bagitau. hahaha. 
okayy lahh. 

JUMPE LAGI. KBAI :)