BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 17 November 2012

SUKA , SAYANG , CINTA

Heyy you alls . Sehad ? Soryy bab dua tiga minggu ni maksuu dah jarang nak update . Banyak sangat pikir sampai tak bolehh nak update blog . Ecehh ! Haktuihhhhh ! 

Direct to the point . Ape yang korang tau pasal cinta ? Hmm . Cinta ? Ape eahh ? Cinta tu ade mate ke sebab selalu aku dengar orang kate cinta tu buta . Cinta tu boleh di rasa ke sebab aku selalu dengar orang kate cinta tu menyakitkan . Kadang cinta boleh jadi suatu perkara yang paling indah . Macam macam lahh . Betul tak ? 

Nihari aku saja nak bahas kan pasal ni . Taktau la . Maybe sebab aku suke dengan tiga perkataan tu kot :)

Sebagai contohh ,

Saat kita SUKA someone tuu , kita akan memiliki dea untuk keegoan diri sendiri .

Saat kita MENYAYANGI someone tuu , kita nak sangat buad dea bahagia dan bukan untuk diri kita sendiri .
Saat kita MENCINTAI someone tuu , kita akan buad apa je untuk kebahagiaannya walaupun kita harus mengorbankan jiwa kita .

Saat kita MENYUKAI someone tuu  dan berada disisinya then kita akan bertanya,”Bolehkah aku menciummu?”
Saat kita MENYAYANGI someone tuu dan berada disisinya then kita akan bertanya,”Bolehkah aku memelukmu?”
Saat kita MENCINTAI someone tuu dan berada disisinya then kita akan menggenggam erat tangannya…

SUKA adalah saat ia menangis, kita akan berkata “Sudahlah, jgn menangis.”
SAYANG adalah saat ia menangis dan kita akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kita akan membiarkannya menangis dibahu kita sambil berkata, “Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. ”

Pada saat orang yang kita SUKA menyakiti kita , maka kita akan marah dan tak mau lagi bicara padanya.
Pada saat orang yang kita SAYANG menyakiti kita , kita akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kita CINTAI menyakiti kita , kita akan berkata,”Takpe,  dia taktauu ape yang dea buad tuu .

Pada saat kau suka padanya, kau akan MEMAKSANYA untuk menyukai kita .
Pada saat kau sayang padanya, kau akan MEMBIARKANNYA MEMILIH .
Pada saat kau cinta padanya, kau akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus .

SUKA adalah kita akan menemaninya bila itu menguntungkan .
SAYANG adalah kita akan menemaninya di saat dia memerlukan .
CINTA adalah kita akan menemaninya tak peduli bagaimana pun keadaan kita .

SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.

So , tu je yang aku nak share ngan korang . Renung renung kann dan selamat beramal . Hope korang enjoy . Sekian :)

Monday, 1 October 2012

KAWAN BAIK SAYA


Heyy blogger . Harini akuu rase macam rajinn jee nak update blog . Maybe sebab akuu bosann kot . Tapi takpe . Entri harini bukann pasal zombie kee , anak gajahh kee tapi pasal seseorang yang agak penting dalam hidup akuu iaitu NUR LIYANA IZZATI ( akuu tak ingat nama bapak kauu . haha ) . Dea merupakann salah seorang kawan baik akuu . 

Kalauu korang nak tauu , duluu akuu ngan dea ni tak bolehh jumpe . Musuhh ! Mainn anti lagi . Haha . Ta pernahh bertegur punn . Masing masing nak tunjuk paise . Gangster konon . Haha ! Sumpahh kelakar gile . Di suatu malam yang mude , macam tak percaya dea tegur akuu . Wahh ! nak kawan ngan kite kettuw . Kann :D

Soo , start dari harituu kitorang punn berdamai laaa . ( damaii la sangat ) . Saluu kuaa same . Lepakk sume . Taktauu macam mana bolehh jadi rapat sampai la sekarang . Kawan kwann lainn tekejut tengok kitorang dah rapat . Dulu macam anjing ngan kucing tapi sekarang dahh macamm isi ngan kuku :)
Siap ber-pepatahh kauu . Haha !

Kitorang tak pernah simpann ape ape rahsia antara satu sama lainn . Tak kesahh la pape punnn . Biar susahh senang same same . Tapi nana ni tak macam pempuann pempuann kat lua tuu . Dea ni unik sikit . hahahaha ! Datang angin baik dea , cakap je nak ape sume dea bagi . Tapi sekali datang barann dea , akuu buad bodoh jee . Hahaha ! Paham pahamm sudahh laaa . 

Untukk kauu naa ,
Aku harap persahabatann kita kekal sampai bila bila okayy ? Aku sayang kauu same macam akuu sayang diri akuu . Kalauu kauu susahh , akuu pun rase susahh . Bila kauu ade masalahh , akuu selalu ade kat belakang kauu . Kawann senang nak carik tapi sahabat ? belumm tentuu lagi . Ape ape punn , akuu sayang kauuu jebeng :D

Rasenye akuu nak stop sampai sini je kot . Bukann ape . Bontot dahh lenguhh . Haha . Ade mase jumpe lagi . Thanks sebab sudi nak bace cerita akuu :)


NUR LIYANA IZZATI :)


SI BEBAL :D

Sunday, 30 September 2012

Thinking Bout Youu

Assalammualaikum blogger blogger sekaliann :)
Macam dah lamaa sangat akuu tak bukak blog ni . Tiba tiba teringat . So update jelahh . 

Actually akuu ni jenis yang tak suke bercerita dengan orang tambah tambahh kalauu pasal akuu . Suke sangat simpan sensorangg . So blog ni jelahh jadi tempat akuu nak luahkann semua . Duluu rajin la nak update itu ini . Sekarang ni dah slow sikit . Bukann ape . Malass :D

So harini akuu nak story pasal someone yang dulu nye kitorang memang rapat tapi sekarang macam dahh kurang jee . Sape lagi kalauu bukann ANAK GAJAH . Dulu dea rajinn contact akuu . Saluu update pasal akuu . Ja jap turunn melaka . Akuu punye pasal dea tak kesahh . 

Akuu punn taktauu nape dea dahh slow ngan akuu . Busy keje agaknya . Takpunn sebab akuu buad perangai harituu . Dahh tauu sakit buad hal jugak . Kann mendapat ngan dea . Padann la muke akuu kene marah kann . Sape suruhh carik penyakit . 

Dah lama dea tak turunn  melaka . Rinduuuuu . Tapi nak buad macam mana kann . Orang dah merajuk ngan kita . Dea kate dea nak diamm je . Tanak cakap pape . Kalauu aku tak text memang senyap jelahh dea . Nak tunggu dea text ? Tahunn depann laa . Kalauu text punn kejap kejap jea . Sedihh kite tauu .

Kalauu rinduu kat dea , aku dengar jelahh lagu yang bagi kat akuu tuu . Jadilahh daripada takde . Dahh macam orang meroyann pulakk . Haha :D
Hmm , okayy laa you alls . Malas nak update pepanjang . Sedihh nanti cite pasal dea . 

MISYOUU BADLY ANAK GAJAHH =.='
i wishh youu know about it :)

Thursday, 16 August 2012

PERASAANNN

Heyyy . Malamm ni aku ade bende nak share sikit kat korang korang . Tetiba jea rase nakk citee . Soryy la tapi nimalamm akuu emotional sikit . Humm . Tadii akuu okay jee . Then sesaje la akuu online kann . Bosan bosan . And and tangan akuu nih punn macam gatal je stalker facebook MR. M nihh . Apelahh kauu ni yuyu ! Bukann ape . Rennduuu actually tapi taknak admit . Ego main tinggi macam gunung everest . Memang laa . Nak cite apee kann . Haihh !

Sebelum -2 ni , akuu okayy je single sampai laa dea nihh muncul dalam hidup akuu . Walaupun dea tak macam someone yang akuu sayang gila sebelum ni , tapi dea pandai ambik haty akuu . Actually akuu tak pernah harap ape punn dari dea sebab aku taknak bende lame jadi balikk . Tuu sebab sampai skg akuu takdee boyfriend . Bukan sebab aku terlalu memilih tapi sebab aku tak ready lagi tapiiiiiiii , kehadiran dea nih buad kan hati aku terbukak balik .

Kitorang baru kenal , akuu pun taktaoo banyak pasal background dea , tapi akuu selesa dengan dea . Akuu pun taktauu whether akuu kene honest ngan dea ke takk . Akuu just anggap dea sebagai kawan rapat akuu . Soo aku takdelahh terlalu pikirkann dea nanti . Haihhh .

Papepunn akuu happy sebab dapat kenal ngan dea dalam masa terdekat nii . Thanks :)

Tuesday, 14 August 2012

RAYA OUHH RAYA

Haii semua . Alhamdulillahh harini akuu masih di beri kesempatan ntuk menikmati kehidupann di duina nii . Masihh lagi dapat menghirup udara yang segar , masihh lagi dapat menggunakann nikmat yang diberi . Terima kasihh :)

Akuu punn taktau kenapaa harini akuu rase lainn . Tak macam hari yang selalu nya . Entah laa . Rase sayupp , sedihh . Termenung sensorang kat dalam bilik . Mungkin sebab dah nak raya kot . Dann mungkin sebab akuu tak balik raya tahunn nii buad pertama kali nya . Nampak gaya nya , akuu raya kat melaka jelahh tahun ni . 

Tulahh yuyu , sape suruhh tak beli tiket awal awal ? Sekarang nak blame sape ? haa . Humm , jadi teringat kat nenek . Mesti dea sedihh sebab akuu ta balikk . Mane ta nye , sehari before nak puasa , dahh call tanya bila nak balik . Bolehh laa tukar kann langsir baru . Lahaii , sedihh pulakk =.='

Nenek , atok , mama , abah ,
Yuyu mintak maaf sebab tak balik raya tahunn nii . Halalkann makann minum . Terima kasihh sebab dah jage yuyu dari kecik sampaii la sekarang . Yuyu sayangggggg semua . 

SELAMAT MENYAMUT AIDILFITRI , MAAF ZAHIR BATIN :)

Wednesday, 8 August 2012

ITS ALL ABOUT HIM

Hoii umat umat semuaa . Haa . Tekejut korang kann . Soryy soryy . Huhu ;D
Excited sikit . Hahak . Takpee kann ?
Pepagi nii akuuu takde nak cite ape punn . Just nak sembang sikit pasal kawann akuu nii . Sape lagi kalauu bukann si gajah nii . Hahak ! 

Malamm tadi akuu oncall ngan dea . Lame jugakk la kitorang ta jumpe . RINDUU KAUU LAA BEBAL ! Haishh . Selaluu ade je orang kacauu akuu tapi ni dahh dekat sebulann kauu ta datang jumpe akuu . Ta usikk akuu . Sunyii jap :(

Tulahh . Youu busy ngan keje kann . Tapelahh . I pahamm . Papepunn terharuu jap sebab ade orang rinndduu jugak kat kite . Hihi . 

T8 care bebaikk kat bangi tuhh kayhh . Sorryy harituu youu sakit tak dapat na tengok tengok . Maklum laa . I kat mana . Youu kat mana pulakk kann . Haha . Okayy laa . Sampaii sini jee . Mengantokk dahh . Missyouu buddy :)

SORRYY TO ALL , ENTRI SEKARANG NII MEMANG BANYAK PASAL KAWANN AKUU NI . HOPE KORANG TA JEMU BACA . HIKHOKKKK :D


Wednesday, 25 July 2012

ZOMBIE GAJAHH

Heyy heyy heyy dann heyy !
Lepas perut dahh kenyang mentekedarahh tadi , tetiba jadi rajinn nak update blog jap . huhu . Akuu ni dahlaa jarang nak update blog skg . nanti tah bile bile lagi baruu aku update . Dahh kebetulann akuu teringat kann , so baikk aku update . hikhik :B

Berkenaan dengan tajukk kat atas uhh , korang jangan salahh pahamm pulakk . Akuu bukann nak story pasal zombie atauupunn gajahh tapi akuu nakk story tentang seseorang . ZOMBIE GAJAHH tuu just nickname dea . Akuu saje bagi . HAHAK . Akuu tauu kau ta marahh punye . Ape ade hal kann .
Sebetul nyaa name dea . . . . . Alamakk , taklehh bagitauu laa . Mampos akuu kene bambuu nanti . So akuu panggil kauu gajahh jelahh dalam ni . Ngam ? Comel je kann ;D

Dea nihh merupakann kawann baru akuu laa . Nak cakap bestfriend tuu tak lagi kot tapi dea memang rapat ngan akuu . Buad mase sekarang ni laa kann . Kitorang baruu je kenal . Dalam sebulann something camtuu laa . Nak tergelak akuu bile teringat time first akuu jumpe si gajahh nii . Nak bagitauu kee? Takyahh laa . Maluu . Bia akuu ngann dea je yangg tauu . Hahak ! Akuu pun taktauu macam mana kitorang bolehh serapat ni . Maybe sebab kitorang nii ade chemistry kot . Ade kee ?

Walaupunn akuu ngan gajahh ni baru kenal , dea tak macam orang lainn . Sumpahh dea suke buli akuu . Berani betul dea kann ! Hari hari ade jee point dea . Kadang kadang naik menyirap gak akuu ngan dea . Dea kemaiinn suke lagi . Takpe . Lame lame nanty jemu lettuw kann . Hihi ;)

Bile dea free , rajinn dea datang jumpe . Tengok tengok kann akuu . Tuu yang aku suke tuhh ! HAHA . Gatal kauu eahh maksu ! Amboii amboii ! Even tak selalu , papepunn thanks laa yea gajahh . Akuu tengokk gajahh ni kadang kadang baikk ngan akuu , kadang kasar , kadang macam KANAK KANAK MILO . Haha . Sweet je . Haa ! Kalauu akuu cakap dea sweet kann , mampos akuu kene marahh . Garang kann gajahh akuu ni . Tapi akuu ta kesahh punn . Nak marahh ke . Nak maki kee . Alahh , nanti dea pujuk laa balik . HAHA . Mengada ngada . Hihi :D

Um , banyakk lagi akuu nakk story pasal si gajahh bebal nii . Tapelahh . Bia sampaii sini jee dulu . Hee . Tangan da lenguhh . Akuu punn da naik malas . Ade mase nanti akuu sambung lagi pasal kauu . Yea gajahh . Huhu . 

Rinduuu kat gajahh saya :)



Comel kann gajahh nii . Comel lagi kauu :D

Tuesday, 24 July 2012

RAMADHAN :)

As salam ntuk semua . lame dahh rasenye akuu ta bukak blog nii . naik bersawang dahh rasenye . so akuu bukak la kejap . tengok tengok diari tersayang nihh kann . humm . so , banyak benda yang nak di ceritakann tapi nak cite yang mana satuuu eahh ? tapelahh . kite cite pasal puase laa . huhu .

sekejap je kann da datang bulann ramadhan . pejam celik gituu je . mainn cepat lagi . cam ta caye punn ade . and now dahh masuk hari ke empat akuu berpuasa . so far , alhamdulillahh . masihh sempurna puasa akuu dann kalauu bolehh biarlahh cukup sebulann akuu menjalani ibadah puasa ntuk tahunn ni . eceyhhh ! kemaiinn lagi . HAHA !

tak lama lagi dahh nak datang raya pulakk . macamm tak sabar jee nak balik kampung kat perakk tuhh kann jumpe nenek atok sedara anak buahh dan semua semua yang sekutu dengannya tuhh . haishhh ! rinduuuuuu ! 

TUNGGU YUYU BALIK TAW :)

Nak cite ni jee . haha . tade ape punn . bukann apee . lame sangat terbiar blog ni . untung laa ingat password lagi . hikhik . sekiann . daa :B

Wednesday, 11 April 2012

LELAKI MERAJUKK , MACAM MANA NA PUJUKK

Haii semuaa . HAHA . harini topik kita adalahh MACAM MANA NA PUJUK LELAKI MERAJUK . macam funny je kann tapi tak semua perempuann tahu na pujuk lelaki yang merajuk kann . lelaki mmg jarang majuk ann tapi sekali da sentap , pehh ! bercinta la na pujuk dea kann . mengalahkan perempuann . HAHA . so, korang bace ahh :)
HOPE ENJOYYY .

1. Berikan si dia ruang untuk bersendirian
Apabila seseorang lelaki merajuk, dia sebenarnya memerlukan masa untuk menenangkan fikirannya. Dia perlukan masa untuk bersendirian bagi membolehkan dia memikirkan sedalam-dalamnya apakah yang telah berlaku. Apakah punca berlakunya masalah tersebut? Adakah dia berhak untuk merajuk? Apakah tindakan yang perlu dia lakukan bagi menyelesaikan masalah itu? Dan pelbagai lagi persoalan yang dia cuba fikirkan bagi mencari jawapannya.
2. Sentiasa memberikan si dia sokongan
Anda sebagai seorang pasangan yang memahami, berikan si dia sokongan yang diperlukan. Jika dia mendiamkan diri dengan menonton televisyen dan tidak mengendahkan anda, biarkan si dia berbuat apa yang dia inginkan. Ikutkan sahaja rancangan televisyen yang dia sedang tonton dan jangan sesekali mengubah siaran televisyen ke siaran kegemaran anda. Walaupun dari luaran kita nampak dia sedang menonton televisyen, tetapi di dalam akal fikirannya si dia sedang memikirkan masalah yang sedang berlaku.
3. Jangan bertanyakan tentang perasaannya
Ketika si dia sedang merajuk, jangan sesekali bertanyakan apa yang sedang berlaku, kenapa dia merajuk, apakah perasaannya, dan sebagainya. Elakkan diri anda daripada bertanyakan apa-apa kepadanya. Ini kerana, kehadiran anda akan mengganggu konsentrasinya untuk menyelesaikan masalah tersebut. Dan ini akan menyebabkan si dia akan semakin menjauhkan diri daripada anda kerana anda telah mengganggunya.
4. Buat sesuatu yang dapat mengembirakan hati anda
Ya, adalah lebih baik anda mengembirakan hati anda sendiri daripada anda memikirkan perasaan si dia. Pada ketika ini, si dia perlukan ruang untuk bersendirian. Jadi biarkan si dia bersendirian dan gunakan masa yang ada untuk menghiburkan diri anda. Mungkin dengan melayari Forum Tentang Cinta, membaca novel kegemaran anda, atau pun melakukan hobi kesukaan anda seperti memasak, menjahit ataupun shopping. Dengan cara ini, anda akan dapat mengelakkan diri daripada mengganggu si dia yang sedang cuba pulih daripada merajuk itu.

hope dengan tips yang tak seberapa nihh dapat la bantu korang-2 ntuk pujuk boy korang kann . maksu tahu korang lagi expert pujukk-2 nihh . HAHA .
Papaiii . Ade mase berjumpa lagi :)

Tuesday, 10 April 2012

KEKELIRUANN ouhh KEKUSUTANN

haii all. huhu. harini down sikit lahh. humm. tahlaa. kebetulann aku dah unline ni kann, aku update lahh terus kann. hahak ! korang mesti bosan tengok blog aku kann. lemauu jee. tade yang happy-2. tulahh. semenjak dua menjak nihh macam tu ahhh. dulu tak punn. dulu aku lahh orang paling happy kat dunia nihh. tapi skg . . .
aku cuba tutup semua kesedihann aku ni tapi aku punn tak tau sampai bila. aku bukann robot. aku ade hati. ade perasaann. 

hari hari demi hari berlalu. aku cuba ntuk menjadi yang lebih baik dari dulu. alhamdulillahh okayy la sikit kann. haha. walaupun ta banyakk tapi adelahh. na tauu takk, asalnya aku dahh tanak pikir pasal cintan-2 nihh. buad semak je kann. then ade sorang membe ni cakap, cuba bukak kann hati tuhh ntuk orang lainn walaupun membe aku ni tauu aku taleh nak lupekann SI DIA. aku punn taktahu nape susah sangat na lupe kat dia. walaupun kitorang baru kenal dalam 5,6 bulann je tapi aku rase macam dah lame sangat ngann dea. rinduu sangat kenangan ngan dea. lepak same. pegi la mane-2 punn mesti teringat kat dea. 

tapii, tu semua duluu. skg dah takde macam dulu. kalau boleh aku nak stop kann time dulu-2 aku ngan dea. bia macam tuhh jee. sumpah sweet :)

now dea da pandai tipu akuu. agak terkilann la kann. ish, sakit pulakk hati kite ni. hahak. maybe dea ingat aku taktauu. TERIMA KASIHH laa kann. HAHA !

and skg, aku tahu yang semua tuhh takkan patah balik macam dulu. sokayhh laa. hihi. lumrah hidup kann. alasan dea punn bz kerja lahh, takde mase lahh, takot terabai lahh. i know you've already someone else right?
hee. i always loving you, missing you, remembering every step of my heartbeat sweety =')

Tuesday, 3 April 2012

HIDUP TANPA CINTA

tanak cakap banyak . maksu tujukann ntuk korang-2 yang nak hidup tanpa cinta . HAHA


First sekali korang kene latih minda ntuk lupekann kenangan pahit. Ianya bukann senang tapi haruslahh dilakukann secara berterusann.So, tekad fokus tok masa depann, cita-2, kerjaya, keluarga, kewangan, keilmuan dan rakann.

Yang keduanya, buang sikap risau sebab dea akan buad kita selalu sedihh, kecewa, dann kadang-2 takut. Olehh itu, belajar ntuk bertenang dan latihh diri tok kawal perasaan.

Ketiganya, belajar bersyukur. sebab ape? sebab kita masihh bolehh bernafas, masih ade lima deria rasa, masihh ade kawan yang memahami. hihi :)

Yang keempat, belajar ntuk jadi pemaaf. Sikap pemaaf dapat bersihhkann hati daripada perkara negatif. Kita selalu sedihh dan kecewa sebab tak dapat nak maafkan kesalahan diri sendiri. 

Kelimanya, ketawa, ketawa dann terus ketawa. HAHA. tengokk, aku dahh ketawa. sebab ape? bila kita ketawa, kita akan jadi happy. ketawa boleh hilangkann kesedihann. kenape nak sedihh kalau kita bolehh ketawa kann?

Seterusnya, ubahh fikirann. kita tak boleh nak ubahh situasi yang boleh buad diri kecewa, ataupun sedihh tapii kita boleh ubahh fikiran dan apa yang kita fikirkan mengenai situasi tu walau seburuk mana punn ia :)

Last sekali, hati kene keras. huhu. Maksudnya kita kene pandai kawal emosi, pandai kawal perasaan tuu dan terima dengan hati yang terbuka. So, tekadkann diri untuk menjadikan hari yang baru itu hari yang baik, sungguh baik serta sebaik yang mungkin daripada hari yang sebelumnya :)

SEKIAN :)

LELAKI YANG PERLU DI JAUHI

haii . minggu ni maksu akan jadi doktor cinta yang tak bertauliahh . takpe kann?
soo kat bawahh ni ade sikit tip-2 yangg korang bolehh tengok. ENJOY :)



1. LELAKI YANG INGINKAN TEMANNYA MIRIP KEKASIH 
Lepas putus cinta, diorang mesti na cari awek baru kann tapi sesetengahnya mesti na carik same cam awek lame. so korang kene selidik dulu samada diorang dahh betul-2 lupekann EX diorang atau takk.

2. LELAKI YANG SERING MENGHILANG
Jenis macam diorang ni selalu hilang diri dengan alasan ade tugas kerja lahh , hal itulahh , ini lahh ataupun diorang senang2 je batalkann temujanji yang diorang dahh buad ngan korangg. so better korang hati-2 sebab maybe diorang ni da ade awek ataupun ISTERI -,-

3. LELAKI YANG DILIHAT TERLALU SEMPURNA
Biasanya diorang pakai kereta mewahh. pakai smart-2 mcm orang kaya. For you ladies, jage-2 ! diorang mungkin berselindung di sebalik imej sebab ade niat buruk di belakangnya.

4. LELAKI YANG TIDAK BERETIKA
Sebagai contohh , si boboy ajak si gegirl keluar dekat ngan umahh dea. dahhlaa macam tuu, si gegirl ni kene datang sendriri pulakk. better korang putuskann je hubungan ni sebab tak mustahil suatu hari nanti dia akan gunakann korang tok kepentingan diorang !

5. LELAKI YANG TANGANNYA RAMAH !
Baru jumpe sekali dua, dia dah berani nak pegang-2 korangg. Bila tegurr, buad taktau jekk. Kalau lelaki macam nii. alahaiii. LUPEKANN JELA ==''

Monday, 2 April 2012

THE CHANGES

heyy all :)
lame ta jumpe kann. hihi. 
bukann ape. skg ni maksu da jarang un9. tu yang jarang update. 
so, ni tgh free kann. bolehh laa. 

tade na citer ape punn.
cuma ape yang maksu nak share ngan korang,
walau ape pun yang jadi, life must go on. maniss ke, pahit kee, hidup mesti kene di teruskann.
yeke idokkk :D
maksu da makinn kuat. kuat kee. bolehh laa. kalau nak banding dulu kann. ishh. SEDIH ! haha.
rasenye tu je kot maksu nak bagitau. hahaha. 
okayy lahh. 

JUMPE LAGI. KBAI :)

Monday, 19 March 2012

KASIH YANG TERLUKA

hello hello =)
maksu come again . okayy . kali ni entri tok hari ni lain sikit . lain ke? tahlaa . jiwa kacau kot .
tapi . . . 
tulah hakikat dea . 
hurmm .

so , ape yang aku na citer ni , memang final memang muktamad dahh . 
aku punn dah penat . tak sanggup sakit lagi dahh . mungkinn ni balasan kat aku dulu kann sebab taktahu nak appreciate orang yang betul betul sayang kat akuu . and now , bende tuh dah kene balik kat aku . HAHA . 
sedih kann ? sepanjang hidup aku , aku tak penah seteruk macam ni , serabak macam ni . maybe aku baru kenal ape itu CINTA . hah . 

sebelum ni aku tak penah tunduk dengan CINTA tapi sekarang aku dah jadi macam PENGEMIS CINTA . heyy yuyu ! bangun ! sedar diri  tuh sikit . jangann bazirkann airmata kau ntuk dia yang tak reti nak menghargai kauu ! bende tuh yang aku selalu ingat setiap hari . setiap masa . bukann senang nak bangun bila kita dah tersungkur macam ni tapi , aku cuba . aku cuba sampai aku boleh walaupun aku tahu susah ntuk diri aku . 

aku sayang kann kau . terlalu sayangkann kau . kau sendiri cakap kau sayangkan aku . kau tak sanggup hilang akuu . FUCK OFF ! baru aku tau selama ni kau tak penah serius ngan akuu . kann? taknak cakap taknak . aku boleh paham . tapi care kau tuhh . huh . tergamak kau kann . TERIMA KASIH =)

dann kau kene ingat , what goes around comes around . aku tak berdendam ngan kauu . tapi kau kene ingat , ape yang kau buad ni akan kene balik dekat kauu . lambat cepat jee . selagi kau tak berubah dengan sifat kau sekarang , percayalah cakap aku , sampai bila bila kau takkan kecapi kebahagiann yang kau impikann . dalam dunia ni takde insan yang sempurna . dan kesempurnaan tuh hanya datang daripada yang SATU =)

from now on , aku akan cuba sedaya upaya ntuk mulakan kehidupan baru aku tanpa kau walaupun aku tau bende ni bukann mudah ntuk aku lalui . dann aku harap aku boleh hidup tanpa kau sebab aku tahu KAU BOLEH HIDUP TANPA AKU =)

terima kasih sebab kau pernah hadir dalam hidup aku . terima kasih sebab kau sudi terima sayang aku . dan terima kasih sebab kau pernah membahagiakan WALAUPUN hanya ntuk seketika :)

Friday, 24 February 2012

HATI INI

as salam. haii. soryy. lame da aku ta update blog ni. naik bersawang dah. ni punn kebetulann teringat. so aku update laa. humm. kalau na ikotkann, banyak sangat yang aku na cite kat dalam ni tapii kalau nak tulis kat dalam nih sampai esok punn ta habis. 

lately ni taktau la kenape aku ngan dea selalu tak serasi. okayy kejap, pas uh jadi hal balik. tahlaaa. ade je yang ta kene. mungkin salah aku jugak. tapi dea tak boleh nak hukum aku macam nih. kate sayang tapii . . . 

um, aku tau salah aku but aku da mintak maaf kann. penat aku explain tapi dea macam tanak terima satu punn. semua dea tolak macam tuh je. aku seorang yang ego. sumpah ego gile tapi sebab dea, aku mengalah. aku tau salah aku. aku cuba pujuk balik. aku cakap baik baik. entah laa. ape aku cakap semua tak betul. semua tak kene. dea cakap aku seksa dea. dea ta pkir ke, pada masa yang sama dea punn seksa aku sebab buad aku macam ni. aku sayang sangat kat dea. kalau tak aku takkan jadi macam ni. 

aku manusia biasa. tak lepas dari buad silap. tapi sekurang - kurangnya aku cuba belajar dari kesilapan aku. bila aku mintak dea bagi peluang kat aku, dea carik point lain. sumpah aku down sangat. teruk sangat ke aku??

untung ade kawan - kawan. humm. betul la kate diorang. jangan mengharap sangat. kalau betul someone tu sayang kat kita, nak kat kita, dea mesti carik kita. takpelah. aku punn penat. walau ape pun jadi, aku tetap sayang kat dea ='(

if you bace ni, please say something kat i. tak kesah laa whether you nak kat i or tak. atleast i tau. if you dah tanak kat i, i takkan mengharap kat you dah. sakit sangat you tau takk. you jangan laa pikir diri you jee. pikir tok diri i jugak. i akan terima apa jua keputusan you ==''

Sunday, 15 January 2012

MIMPI

hummm. dalam banyak banyak orang , entah macam mana aku leyh mimpi kann dea? FC ! 
oh my~ 
macam ta pecaye kann. dalam mimpi tuh siap baik baik. peluk peluk lagi. HAHA. kemaiinn bestfriend ouhh. 
tapi tulah , lame jugak aku ta jumpe dak FC tuhh. maybe rinduu kot. tahla. rinduu kee? 
ayoyoyo ~

Saturday, 14 January 2012

FROM MUAR TO DATARAN PAHLAWAN

ahah. semalam kann kitorang datang jalan jalan kat melaka. orang muar turun ni ouhhh. huhu. dari kol sebelas lebih kitorang siap siap. alih alih kol 2 baru sampai melaka. lame sungguh siap ! HAHA. then terus shoot ke melaka. yeayyy ! 

sampai sampai je terus lepak dp. bosann ouhh. untung ade membe bawak gitar :)
nyanyi nyanyi la kat padang tuu. bajet bajet yuna jap kann. padang tu kan kitorang yang punye. HAHA. teruk kann :D

lepak punye lepak ta sedar da na malam. and and, kebetulan ade KONSERT BERGERAK. ape ke lawak name dea tuu. HAHA. so kitorang lepak lagi. malam tu ade najwa latif, one nation mc, kristal dengan ADIRA. ya Allah, punye la comel adira semalam. aku suke gile kat dea. duh ! cair aku. HAHA. sedih sikit bab ta sempat na snap snap ngan dea :(

pas sume da habis kitorang pun chaoow. hihi.kat bawah ni ade la sedikit gambar gambar yang tak seberapa yang korang boleh tengok :D

nampak tuu bajet bajet yuna . HIKHOK :)

comel kann kann . HAHA :D

HAHA . kemaiinn tinggi mimi ni haa oi :D

ramai ramai snap ngan ONE NATION MC :)

ni ADIRA. sumpah aku admire gile kat dea, comel sangat semalam !

tembam kann si NAJWA LATIF ni :)

with ayu :)

Friday, 13 January 2012

ONE YEAR THREE MONTH

sorry sayang i lupe na wish dekat you. HAHA. seriously lupe sangat. tah ape i pikir nie. huhu.
you pun ta ingat jugak kann tadi. untung ade alarm kat phone tuu. dandan call na wish. btw, thanks swity :)
ta sedar dah setahun lebih ngan you. hihi. hope kekal hubungan kite sampai ke jinjang pelamin. insyaAllah. Aminn. 

Sunday, 8 January 2012

ALREADY MISSING YOU

hey,
As salam to all :)

entri aku hari ni just na story bout my lovely boy a.k.a AHMAD QAYYUM MOHD AJI.

humm. hari ni dea otw ke rembau. na continue studied lagii. rajin dea. bagus laa. hihi. 
tapi tulahh. baru je pergi dah riinndduu. acaner tuu?
takpelahh. maksu steady :)

You,
ade mase nanti datang jumpe i tau. rriinndduu kat you dah tau tak !
hummm. jage diri baik baik sayang. ingat i selalu.

i love you sayang and im gonna always missing you like before :')

Wednesday, 4 January 2012

UNTUK AWAK CAPITAL AQ





ohooo hoi ! haa. hari ni ade story sikit aku na cite kat korang korang. ni bukann pasal sape sape. bukann pasal jiran kat sebelah rumah. bukann pasal kawan kawan kat kolej mahupun kat tempat kerja TAPI PASAL AKU. mungkin macam dah terlambat baru aku nak sedar tapi takpe kot? kann kann. atleast sedar jugak. HAHA. 

macam mane aku na citer eyh? jap jap. lupe dah. HAHA. sorry la. semenjak duwe menjak ni aku kuat sangat lupe. parah daa aku nih. haihh. haaa, pasal aku dan si dia. okayy, dulu kitorang ta mcm sekarang. dulu kitorang la pasangan paling sweet. pasangan paling takleh bla. pasangan yang dah mcm takleh na pisah pisah dahh. dan yang berkenaan dengannya lah ! hari hari takleh ta hadap. orang kate macam ape? macam belangkas ea. yela kot. tapi tu semua dulu. and now, semua dah terbalikk.

aku pun taktau macam mana boleh jadi camtu. mungkin sebab si dia da stay jauh sikit dari aku. and aku free sikit. HAHA. starting dari sini, kitorang macam dah tak sehaluann, selalu gaduh gaduh. bende kecik je pun tapi gaduh kemaiinn. kire semua tak kene lahh. haishh. aku sedar aku ta baik mane punn. kesiian kat dea. sabar je ngan aku. aku buat la ape punn tapi dea tetap sabar ngan aku tapi time ni aku ta nampak semua tuh. aku ignore kann je. lagi kesiian kat dea kann?? apelah aku ni ==''

betul la kate pepatah, bile dah terjatuh baru nak tengadah. statement tu memang cantik untuk aku. sebab ape? sebab selama ni aku just nampak ade orang suke kat akuu. TAPI, aku ta nampak actually ade orang yang betul betul sayang kat aku. DARI DULU SAMPAI SEKARANG. ta pernah kurang sikit punn. aku tak pernah jumpe someone macam dia sepanjang life aku. 

sekarang baru aku sedar. baru aku nampak semua tuh. teruk seyh aku nihh. orang lain dok sebuk cakap. untung laa maksu. ade boy macam Q. yes ! memang untung. untung sangat sangat. 

you, im sorry for treating you like nothing before this. i know i made a huge mistake. im really really sorry. thanks for non stop loving me. thanks for always be my side. thanks for everything :)